Puhujan aiheita
Anna-Helena Saariahon luennot avartavat ajatuksia ja aktivoivat kuulijoita hyvinvoinnin ja stressinsäätelyn aiheista. Puheenvuorot sisältävät sopivassa suhteessa tieteellistä faktaa maanläheisesti, huumoria unohtamatta. Anna-Helena tukee ”out of the box” ajattelua sekä antaa välineitä itsetuntemuksen ja itsensä johtamisen kehittämiseen. Hän haastaa jokaista tutustumaan itseensä ja tuomaan omaa persoonallista potentiaaliaan esiin. Hän puhuu paljon uusimmasta aivotutkimuksesta, ihmisen biologisesta toiminnasta ja tuo tieteen tulokset käytännön arkeen.
- Aivot ja aivotutkimus
- Hyvinvointi
- Itsensä johtaminen
- Kokonaisvaltainen työhyvinvointi
- Stressinhallinta ja palautuminen
- Webinaarit ja verkkokoulutukset
Palkkiot
Luentojen keskihinnat olleet: 1800-2100€ + alv + matkatAnna-Helena Saariaho
Hyvinvointivalmentaja, aivotutkija ja mentaaliprosessien asiantuntija Pyydä tarjous ›Stressinsäätelyyn ja aivojen hyvinvointiin erikoistuneen Anna-Helena Saariahon intohimona on ymmärtää ihmistä kokonaisuutena ja saada ihmisen koko potentiaali käyttöön positiivisella tavalla.
Anna-Helena Saariaho on mikrobiologi, filosofian tohtori (genetiikka) ja ihmisen biologian, fysiologian ja mentaaliprosessien asiantuntija, jolla on vankka tieteellinen tutkimustausta biologisessa ja lääketieteellisessä tutkimuksessa.
Tutkimustyössään hän halusi ymmärtää mm. immunologisia ja neurologisia sairauksia ja kehittää niihin parannuskeinoja. Nykyisin hän toimii hyvinvointivalmentajana ja kouluttajana, jotta voi vaikuttaa sairauksien ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpitoon. Valmennusten keskiössä ovat mm. itseys- ja tietoisuustaidot, keho-mieli yhteys, aivojen hyvinvointi ja potentiaali sekä stressinsäätely.
”Kun koulutan ja puhun, haluan ennaltaehkäistä sairauksia lisäämällä hyvinvointia ja vähentämällä pahoinvointia. Useamman sairauden taustatekijänä on stressi, jokin stressimekanismi, mielenterveyden häiriö tai aivojen ylikuormitus. Vaikka puhutaankin vakavista asioista, tuon puheenvuoroihin myös huumoria. Haluan kertoa tarinan joka voi oivalluttaa ja joka tuo uusia ideoita jokaiselle. Sujautan luentoihin mukaan tieteellistä tutkimusta, faktoja, perimätietoa, maalaisjärkeä ja teen siitä tarinan, jonka kuulija muistaa.” Kuvailee Anna-Helena Saariaho.
Anna-Helenalla on positiivinen, utelias, avarakatseinen, poikkitieteellinen ja humoristinen elämänote, joka näkyy myös hänen luennoissaan. Ihmistä hän tarkastelee holistisesti, kokonaisuutena puhuen keho-mieli-energia yhteydestä ja intuitiosta, yhdistäen niitä neurobiologisen tutkimuksen uusimpaan tietoon, ihmisen fysiologiaan ja immunologiaan sekä mikrobien mielenkiintoiseen maailmaan.
”Jos katsoo vain yhdestä suunnasta jää paljon näkemättä”, on yksi Anna-Helenan motoista, joka näkyy myös hänen koulutuksissaan.
Anna-Helena Saariaho on kouluttautunut monipuolisesti – hän on LCF life coach, NLP Master Practitioner, RYT-200 Vinayasa Flow ja GroundingYin® joogaohjaaja. Anna-Helena luennoi ja kouluttaa myös englanniksi.
Kysytyimpiä puheenvuoroja
Aivoton työssä vai aivot on työssä?
Aivotyön osuus työelämässä kasvaa jatkuvasti. Aivojen jatkuva ylikuormittaminen johtaa kuitenkin ongelmiin. Kuinka huolehtia aivojen hyvinvoinnista, ja samalla kehittää ja jumpata niitä uusilla haasteilla. Miten aivomme toimivat, mikä on hyvää aivojumppaa ja mikä kuormittaa aivoja?
Hyvinvoivat älykkäät aivot
Kuinka kokonaisvaltainen hyvinvointi vaikuttaa käytössämme olevaan aivokapasiteettiin. ”Hyvä ruoka, parempi mieli” ei ole ollenkaan tuulesta temmattu sanonta. Aivot voivat hyvin kun kehokin voi hyvin, sillä ne eivät ole irti kehosta vaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Aivojemme kapasiteetti on parhaimmillaan ollessamme hyvällä mielellä ja yhteydessä kehoomme.
Aivot kuutamolla, aivot huoltamolla ja aivopesulassa – Aivot, stressi ja uni
Kuinka stressi vaikuttaa aivojemme toimintaan? Miksi aivot tarvitsevat lomaa, huoltoa ja puhdistusta? Miksi mm. tunnetaidot heikkenevät, empatia häviää ja muisti pätkii stressaantuneella? Miksi rento tyyppi on mukava tyyppi? Miksi tarvitsemme unta ja aivohuoltoa?
Sääteletkö sinä stressiä vai sääteleekö stressi sinua?
Kuinka stressi vaikuttaa meihin ja kuinka me voimme vaikuttaa stressiin? Itsetuntemuksen, mielen voiman ja keho-mieli yhteyden merkitys stressinsäätelyssä. Mikä on viisasta stressinsäätelyä ja mikä ei? Kuinka positiivista stressiä voi hyödyntää dynaamisena työkaluna?
Hyvä paha stressi
Stressi ei ole sairaus vaan elimistön epätasapainotila. Mitä stressi on, miten se meihin fysiologisesti vaikuttaa? Milloin stressi on hyödyllistä ja milloin se muuttuu haitalliseksi? Miksi stressi tyhmentää, lihottaa, sairastuttaa, vanhentaa ja jopa tappaa? Kuinka keho-mieli-energia -tasapainon merkitys korostuu stressinsäätelyssä ja kuinka luodaan tasapainoista elämää?